böcker Ljungdeign

BOKOMSLAG

Att utforma ett bokomslag är som att ta fram en logga till ett företag, att på en liten yta illustrera innehållet på ett spännande och informativt sätt och samtidigt säljande är en rolig utmaning och ofta en spännande resa i typografins, bilder och fantasins värld.
Även inlagor och hela bokproduktioner har sin charm och långsiktiga fördelar att man hinner fundera och justera under produktionens gång.

Några bokomslag och inlagor jag har format

Bokomslag_Marias-Skrupler

Marias Skrupler

Uppdraggivare: Written Words Förlag

Författare: Neha Grundström

Om boken: Neha Grundströms debut roman som utvecklats utifrån hennes intresse för psykologi och människors beteende. Utgiven i Neha egna nystartade förlag, Written Words Förlag.

blå Kokboken

Blå kokboken

Uppdraggivare: Benzer pub och Mustaschkampen

Författare: Anna Bensson

Om boken: 12 välkända män delar med sig av sina liv och framförallt sitt möte med cancer.

Blå kokboken vann på kokböckernas Oscarsgala – World Gourmand Awards utmärkelsen världens bästa kokbok i kategorin välgörenhet bland 35 000 böcker från hela världen.

Ag_ditt_Liv

Äg ditt liv

Uppdraggivare: Louise Bäckelin Förlag

Författare: Hillevi Wahl

Ide till omslaget: Vi diskutera fram att vi ville ha ett positivt och glatt omslag, så som Hillevi är som person och innehåller förmedlar, med inspiration av Billy Elliot film affischen kom detta omslag fram.

Bokdesign

Ta mig tillbaka

Uppdraggivare: Blue Publishing bokförlag

Författare: Joanas Cederquist

Ide till omslaget: En berättelse om bland annat drömmar och verklighet som jag försökte fånga med en drömsk omslagsbild med en dramatisk himmel där solen lyser igenom bokstäverna i titten.

Sluta Snacka Skit

Sluta snacka skit

Uppdraggivare: Hoi Förlag

Författare: Rafael Pimenta och Mårten Sallander

Om boken: Konkreta tips på hur ett ledarskap verkligen kan bidra till företagets utveckling. Att bli både mer lönsamt och mer hållbart låg i grunden för boken, på en roligt sätt skildra boken innehåll med en ledare som ledigt drar upp sina medarbetare.

Bygg din egen Kajak

Uppdraggivare: Balkong förlag

Författare: Anders Jalakas

Om boken: Nu kan Du bygga Dig en egen kajak för detta är en handbok i konsten att bygga lätta, vackra och hållbara kajaker i trä. Författaren Anders Jalakas tar med läsaren på en resa där man får lära sig varför kajaker ser ut som de gör, hur man designar sin egen kajak och anpassar den till olika användning. Här ges goda råd från ritning till konstruktion. Processen illustreras med originalfoton och konstruktionsritningar.